Rumble & The Jungle / Jazz Electronic Faleza Cazino Mamaia

29 August 2021, ora 19:00

Artiști

Albert Tajti
keyboards
Sabin Laviniu Penea
vioară
Tavi Scurtu
drum machine & electronics
Previous
Next

Program

Sabin Laviniu Penea (vioară)

Albert Tajti (keyboards)

Tavi Scurtu (drum machine & electronics)

Lofi, broken beats, funky keyboards și vioară electrică.

Biografie

Albert Tajti

Unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România, originar din Piatra Neamț, Albert Tajti a studiat Compoziție Muzicală la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj și apoi a frecventat cursurile ICon Arts pentru perfecționare în acompaniament și solistică sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian. Participă în proiecte importante și colaborează cu soliști și instrumentiști de jazz remarcabili încă din 2011. Printre aceștia se numără: Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Alex Man, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Michael Acker, Răzvan Cojanu, Vlad Popescu, Octavian Scurtu. Printre evenimentele cele mai importante la care a fost invitat menționăm: Bucharest Jazz Festival, Green Hours International Jazz Festival, A l b a J a z z , J a z z T M , Dobrojazz, EUROPAfest, The Gardener Jazz Festival, Csiki Jazz, Street Delivery.

Sabin Liviu Penea

Violonistul Sabin Laviniu Penea, născut în Tulcea, a început studiul viorii la 6 ani, la liceul local de artă, iar la vârsta de 15 ani s-a mutat în Bucuresti pentru a-și continua studiile. După absolvirea licenței și a primului masterat la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea violonistului Gabriel Croitoru, își continuă studiile în Graz, Austria, cu violonista Silvia Marcovici, și în Freiburg im Breisgau, Germania, sub îndrumarea violonistului Sebastian Hamann, unde a obținut și al doilea titlu de master în muzică.

Sabin este un artist cu o bogată carieră concertistică, răspândită pe trei continente, atât ca solist, cât și ca membru în ansambluri camerale sau orchestrale. A cântat alături de nume precum Mihaela Martin, Diana Ketler, Justus Grimm, Sharon Kamm, Alexander Sitkovetsky, Adrian

Brendel, Xiaoming Wang sau Frans Helmerson. De asemenea, a făcut parte din ansambluri ca Solartis Quartet (vioara 1), Young Famous Orchestra (concert-maestru) și ansamblul de muzică veche „Anton Pann Ensemble”, unde activează în continuare și alături de care tocmai a terminat înregistrarea celui de-al doilea album de studio, cu lucrări ale Prințului Dimitrie Cantemir, în premieră mondială.

Totodată, a activat în orchestre și ansambluri precum CHAARTS, Würth Philharmonie și Badische Staatstheater Karlsruhe, unde a ocupat poziția de asistent-șef vioara 2.

În paralel cu activitatea sa clasică, Sabin este un muzician curios și deschis, experiențele sale muzicale cuprinzând de la jazz (colaborând cu artiști precum Luiza Zan, Eduard Neumann, Mihai Iordache, Florin Răducanu, Arthur Balogh etc.) și muzica world (Vincent Segal, Derya Turkan, Emmanuel Hovhannisyan, Zhya Tabassian, Mahmoud Chouki) la trupe rock (Coma, Antract, Iris, Trupa Veche, Jurkak, Space Needle și nu în ultimul rând Timpuri Noi, unde a activat timp de 4 ani ca basist și  violonist) sau muzica electronică (Electric Brother, Blanilla, Glitch Mob, Kiko Navarro), în calitate de violonist solo, lider de ansamblu sau orchestrator.

În prezent Sabin locuiește în Freiburg in Breisgau, Germania, unde își continuă studiile muzicale, dar revine cu bucurie acasă, în orașul său de adopție, Constanța, unde s-au mutat părinții săi.

 

Tavi Scurtu

Tavi Scurtu este un toboșar și producător de beat-uri, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe și artiști ca B.A.U., Norzeatic si Khidja, Aievea, Iordache , A-C Leonte, The Jam Community și mulți alții.

CULTART PROJECTS

DATE ASOCIATIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr. 39, cod postal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979 Raiffaisen Bank, Agentia Pipera

OFFICE:
Bucuresti: Piata Charles de Gaulles 15, cod postal 011857
Constanta: Bulevardul Mamaia 158, etaj 7, cod postal 900534
Busteni: Strada Ana Ipatescu 12, corp A, etaj 3, cod postal
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociatia Culturala Cultart